Ett kontaktsamtal är en allmän intervju på cirka 20 min mellan en student och en representant från ett utställande företag på e-day. Denna intervju är inte nödvändigtvis kopplat till ett specifikt arbete, utan mer en chans för oss studenter att lära känna och ställa frågor till potentiella arbetsgivare. Detta är en bra tillfälle för studenter att visa sig intresserad av företaget i fråga, samt ställa frågor om hur deras rekryteringsprocess går till och vad för program eller kurser de värderar vid anställning. Missa inte denna chans att marknadsföra dig själv som framtidens arbetskraft till attraktiva arbetsgivare!

Nu öppnar äntligen ansökan till e-days nya område, kontaktsamtal!

Du som har sökt till volontär får givetvis också söka till kontaktsamtal. Men om du blir antagen så måste du meddela detta till volontar.eday@sofre.se för att anpassa tid efter schemat du har som värd.

Du ansöker till ett kontaktsamtal genom att först registrera ett användarnamn med ett uppladdat CV på e-days utställarportal. Som du hittar på följande länk: https://utstallareportal.sofre.se/ Efter det lägger du till de företag du är intresserad av och lägger upp ett personligt brev, anpassat för varje specifikt företag. Det är väldigt bra om du lägger till alla företag du anser är intressant, detta för att ge feedback till projektgruppen om vilka företag de ska satsa på till nästa års e-day.

De företag som erbjuder kontaktsamtal på e-day har ett gem nere i hörnet på respektive företagsruta, när du klickar in på ”Read more”på ett företag som erbjuder kontaktsamtal så finns där ett extra alternativ uppe i högra hörnet som säger ”Add employer to upload your cover letter”, där lägger du in ditt personliga brev. När det personliga brevet är uppladdat har du ansökt om ett kontaktsamtal. Antalet platser för kontaktsamtal är begränsade, så tänk på att formulera dig väl i ditt personliga bred och CV så just du blir vald.

Det kommer också att finnas något som kallas för öppen kontaktsamtalsanmälan. Detta är ett alternativ där du endast behöver ladda upp ditt personliga brev en gång för att anmäla dig till samtliga företag med kontaktsamtal, utan att du behöver välja varje specifikt företag enskilt. Ett bra alternativ för dig som är intresserad av alla företag. Att tänka på i det här fallet är att ditt personliga brev kan verka opersonligt emot företagen. Så det rekommenderas starkt att du också skriver ett personligt brev riktat till varje företag.

För att få ansöka krävs även ett medlemskap i Södertörns Förenade Ekonomers krävs. Ett medlemskap är gratis och alla kan bli medlemmar här. http://www.sofre.se/bli-medlem/

Vid frågor, kontakta oss via kontaktsamtal.eday@sofre.se