Nu öppnar äntligen ansökan till Kontaktsamtal för SÖFREs arbetsmarknadsdag, e-day 2017.

Ett kontaktsamtal är en intervju mellan en student och en representant från ett utställande företag på e-day. Intervjuerna hålls under e-day och pågår cirka 20 minuter vardera och ger företaget chansen att lära känna dig och vem du är. Detta samtidigt som du får chansen att lära dig mer om företaget och knyta nya värdefulla kontakter. Exempelvis kan du få lära dig mer om företagets rekryteringsprocess och vad de letar efter hos dig som nyexaminerad student vid anställning. Denna intervju är nödvändigtvis inte kopplad till en specifik tjänst som företaget erbjuder.

Missa inte denna chans att marknadsföra dig själv som framtidens arbetskraft till attraktiva arbetsgivare!

Ansök till e-days Kontaktsamtal senast 23 oktober: https://utstallareportal.sofre.se/

Du ansöker till ett kontaktsamtal genom att:

1. Registrera ett användarnamn med ett uppladdat CV på e-days utställarportal. Som du hittar via följande länk: https://utstallareportal.sofre.se/

2. Lägg till de företag du är intresserad av och lägg upp ett personligt brev, anpassat för varje specifikt företag. Lägg till alla företag du anser är intressanta.

De företag som erbjuder kontaktsamtal på e-day har ett GEM nere i hörnet på respektive företagsruta. När du klickar på “Read more” på ett företag som erbjuder kontaktsamtal finns ett alternativ uppe i högra hörnet som säger “Add employer to upload your cover letter”. Via detta val lägger du in ditt personliga brev. När det personliga brevet är uppladdat har du ansökt till Kontaktsamtal med det valda företaget. Antalet platser för Kontaktsamtal är begränsade. Tänk på att formulera dig väl i ditt personliga brev och CV så just du blir vald.

Det kommer även finnas möjlighet för öppen anmälan för Kontaktsamtal. Detta är ett alternativ där du endast behöver ladda upp ditt personliga brev en gång för att anmäla dig till samtliga Kontaktsamtal med de företag som erbjuder detta. Detta är ett bra alternativ för dig som är intresserad av alla företag. Att tänka på i det här fallet är att ditt personliga brev kan verka opersonligt emot företagen. Det rekommenderas starkt att du skriver ett personligt brev som är riktat till samtliga företag.

Du som har sökt till volontär får givetvis också söka till e-days Kontaktsamtal. Om du blir antagen måste du meddela detta till volontar.eday@sofre.se för att anpassa tid efter schemat du har som volontär.

För att få ansöka krävs även ett medlemskap i Södertörns Förenade Ekonomer. Ett medlemskap är gratis och alla kan bli medlemmar här: https://goo.gl/9yDp3n

Vid frågor, kontakta oss via kontaktsamtal.eday@sofre.se